29 Ekim 2007 Pazartesi

Abant-Gölcük-Aladağlar Gezisi II

Gölcük Gölü (21 Ocak 2007)..
Abant'da güneş yeni yeni gölün üzerindeki buzda yansımaya başladığında bizim ayrılma vaktimiz gelmişti. Sonraki durağımız Bolu üzerinden Gölcük Milli Parkı. Sisler içinde Bolu'dayız. Olanlar şöförümüzün Gölcük sapağını kaçırması ile oldu. İkinci bir sapak ararken kendimizi Bolu'nun ücra köşelerinde bulduk. Bir de rehberimizin kendinden emin bir şekilde "Hah tamam! Doğru yoldayız, bu yolu takip edip sitelere varacağız" diye diye bizi aynı güzergahta döndürüp durması yok mu! (Allah'ım ne olur rehberimiz kazara buraya girip bu yazıyı okumasın!) Neyse ki Bolu'lu bir yardımsever vatandaş bulduk da bizi istediğimiz yere getirdi. Abant Milli Parkı çıkışında öyle bir sis çökmüştü ki, bir an moralim bozulsa da Bolu'dan çıkıp dağ yamacına tırmandıkça sisin açılması ve de Gölcük'de yerini parlak güneş ışınlarına bırakmasıyla yeniden keyiflendim.

Bolu'dan Seben-Kızılcık istikametinde çıktıktan sonra, 15 km'lik asfalt yolla ulaşılabilen göl denizden 950 metre yükseklikte. Yol üzerinde Karacasu Termal Tesislerini de varmış ama artık başka zamana..

Gölcük gölü, orman yangınlarında kullanılmak üzere yapay oluşturulmuş bir göl amaaaa yerine o kadar yakışıyor, o kadar doğal duruyor ki.. Şimdiye kadar gördüğüm en güzel kar manzarasına sahip göl desem hakkıdır yani.



Hiç yorum yok: